La despedida es el umbral del cielo y la esencia del infierno

dimarts, 4 d’agost del 2020

L'estereotip de l'heroi (5. Poders i debilitats -Part I-)

5. Poders i debilitats (Part I)

Un heroi ha de ser una persona distintiva, que destaqui entre els humans, per aquesta raó se li atribueixen uns certs poders que els fan diferenciar-se de qualsevol humà. 

Per exemple, Superman. Té la capacitat de volar, té una força descomunal, llença raigs pels ulls, entre altres habilitats.

Batman és un altre cas. És humà, però tota la seva formació i el seu naixement fan d’ell un personatge molt misteriós. La destresa amb les eines de l’ empresa, la força, el coratge i l’orgull fan una combinació, que encara que sigui humà, el fan destacar per sobre dels altres.

Un altre heroi a destacar és Daredevil. Daredevil perd la visió de molt jove i gràcies a la formació amb el misteriós Stick aconsegueix veure tant en la llum com en la foscor. La capacitat de veure en la foscor li provoca cert avantatge davant dels seus enemics, ja que, aquests només es basen en els sentit de la visió per intentar trobar-lo. Per altra banda, Daredevil també té una agilitat desorbitat i una facilitat per a la lluita i les armes que ja li venen de sang.

I ja que estem dintre l’hàbit de la força estaria bé introduir a David Dunn. La seva força, lligada a la indestructibilitat, està per damunt de la de qualsevol ésser humà, però no només té la capacitat de posseir una gran força, sinó també la previsió i la premonició; amb el simple contacte d’una persona pot veure el que li passarà en un curt termini de temps. 

Si ens hem fixat, tots els herois esmentats anteriorment són herois americans. Fan servir molt la força per damunt de les altres capacitats, però també caldria considerar un altre aspecte pel que fa als poders. No només són poders físics els que pot tenir un heroi, sinó també d’intel·lecte. Tant Daredevil com Batman com Superman són molt intel·ligents i competents, tots tres han de fer servir molt el cap i buscar moltes solucions als problemes que se’ls poden interposar en el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada