La despedida es el umbral del cielo y la esencia del infierno

dimarts, 29 de setembre del 2020

L'estereotip de l'heroi (7. L'antagonista -Part II-)

7. L'antagonista (Part II)

Superman també té els seus antagonistes. Per exemple l’arribada dels terroristes del seu planeta a la terra, li fa la vida impossible, ja que tenen les mateixes habilitats que ell, a més de ser ajudats pel seu màxim antagonista, Lex Luthor, un empresari molt ric de Metròpoli que sempre intenta jugar-li males passades a Superman.

David Dunn segueix els passos de tots els herois americans però en el seu cas queda una imatge clara del seu antagonista, el Senyor Cristall, ja que és un personatge amb uns atributs completament contraposats als de David Dunn. És fràgil, vulnerable i feble, però per altra banda és cruel i sense escrúpols i fa tant com pot, atemptats en un avió, l’enderrocament d’un gratacels i el desviament d’un tren, per trobar el seu ésser oposat, en David. El procediment per trobar a un heroi, al mateix temps que construeix la personalitat del David, serveix per contruir la del mateix antagonista.

Però per acabar els casos dels herois americans, ens fixarem en V de Vendetta, que trenca amb els esquemes de lluita pel govern establert, a causa que aquest tipus de govern trenca amb tots els seus ideals i és, per això, quan lluita contra ells. Per tant els principals antagonistes per a ell i per a la població d’Anglaterra són els governants; i en un sentit més ideològic, la dictadura i la repressió que aquests implanten. Però no només intervenen els seus ideals en la idea d’antagonista, sinó també les persones que el van tancar, maltractar i transformar en el camp de concentració de Larkhill. Aquestes persones molts, representants distintius del govern.

Pel que fa als antiherois; tenen antagonistes circumstancials. William Munny , una vegada s’ha fet més gran i la vellesa s’ha apoderat de la seva aparença, té com a enemics aquells que s’han comportat injustament amb una prostituta i el xèrif i els seus homes, que no han actuat de forma justa i igualitària a l’hora d’aplicar la llei. Bernie no presenta cap enemic declarat. Ni tan sols Babe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada