La despedida es el umbral del cielo y la esencia del infierno

dilluns, 11 de març del 2013

4 = 5

Avui m'agradaria mostrar-vos la cara que no estic habituat a mostrar en aquest blog. Avui us faré una demostració matemàtica que es pot relacionar amb moltes coses habituals en les nostres vides, en especial a que res és el que realment és, que tothom amaga una cara oculta i que tant els mitjants de comunicació i les altes esferes ens manipulen a la seva voluntat, tots ho sabem i ens ho demostren i no fem res per arreglar-ho?

Avui us convido a que arregleu el meu error, sabeu perquè? Perqué us demostraré que 4 = 5 , tots sabeu que no és cert però jo us ho demostraré i, evidentment hi ha un error, però deixo que el trobeu vosaltres, ja que sinó sempre esperem amb els braços plegats el canvi.


4 = 5


16 - 36 = 25 - 45

Tots dos valors el seu resultat és -20

16 - 36  + 81/4 = 25 - 45 + 81/4

Puc operar a un costat o un altre sempre i quan, a l'altre costat realitzi la mateixa operació ja que d'aquesta manera sumem a – 20 la mateixa quantitat tant a un costat com a l'altre de la igualtat.

16 - 36  + (9/2)^2 = 25 - 45 + (9/2)^2

L'únic que hem fet en aquesta ocasió és posar un exponent al quadrat als valors que teníem com a 81/4 ja que si fem les seves arrels tenim el 9/2 que al quadrat, tal i com hem indicat, obtenim l'equació anterior.
    
    ( 4 - 9/2)^2 = (5 - 9/2)^2

Us enrecordeu de les identitats notables? Ara mateix us faig una mica de memòria. La que farem servir nosaltres és la segona identitat. La segona identitat el que ens diu és el següent: Si tenim un nombre a i un nombre b que siguin reals, aleshores es compleix: Aleshores, podem fer l'operació inversa també.

 
     4 - 9/2  = 5 - 9/2


Aleshores el que ara fem és eliminar els quadrats d'una i altra banda ja que com hem fet al principi, tot el que fem en un costat li hem de fer a l'altre. En aquest cas treiem els quadrats ja que si fèssim l'arrel quadrada dels nombres a un costat i l'altre obtindríem el valor de dintre.

4 = 5

Si fem l'operació de passar a un costat i l'altre una altra vegada, se'ns anul·la la fracció 9/2; aleshores hem demostrat que 4 = 5.


Apali! Feliç dilluns!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada