La despedida es el umbral del cielo y la esencia del infierno

dimarts, 30 d’octubre del 2012

Una descripció diferent (2007)

Sembla fins i tot un text seriós, però la veritat és que ho és tan poc que cada cop s'assembla més a mi...

Desordenades són les flors que creixien en primavera, les quals deriven del fred de l'hivern. Al mateix temps, però amb les estacios diferents, les fulles cauen fent referència als somnis perduts de la gent. Però el que no saben és que aquests somnis s'esfumen com el fum de les xemeneies, les que fan plorar el cel i ennegreixen les nits de lluna plena, font de tota inspiració del qui passa n its en vetlla seguint el compàs de les onades del mar. I quan la mar es deixa veure, després de vestir-se amb un vestit de petites estrelles, que deixen al descobert el seu cos de pell blanca, fa que una petita llum il·lunimini els carrers foscos dels quals el m eu cervell no hi podia escapar. I tot sembla més clar, les idees que abans eren difuses per les llàgrimes, s'escriuen ara sobre paper mullat. I és en aquests moments quan intentes reflexionar sobre tu mateix, sobre les coses que realment t'importen i t'envolten.

Sembla evident, però no, no ho és tant. Arribar a una conclusió on 4=5 sembla més fàcil i evident, encara que no sigui possible; però no s'hi val a ser conformistes, sempre hem d'anar a més.

Anar esperant el tren sempre en la mateixa estació no és solució ni opció a les decisions que un escull i menys en una estació on a l'última parada ens trobem tots: allà mateix. Has d'agafar el tren més convenient i, a la vegada , tenir prou maduresa per saber si aquest és amb el que vols viatjar o només és amb el que vols navegar per aigües diferents. Sempre és millor i té més valor el saber perdre que el voler guanyar com sigui.

I per què no xerrar, ja dintre d'aquestes nits en vetlla, la raó de la inspiració, la lluna i les onades, si per una persona faig les rimes que la meva vida fa, ja oblidades; i per què no esmentar tots aquells trens que que vaig escolli perquè al final el destí decideixi el què de mi. Sé que la meva vida no és més que una flama que dia a dia es va consumint, que com bé vaig deixar escrit -mi vida no es más que tu nombre colgado de mi sombra- i que aquesta flama va cremant també cada dia, cada hora, cada minut, cada segon de la meva vida, fins que ja no en quedi cap ni un. I, així, també vaig dexar escrit el final de la meva vida -Sentado en una silla pasaré mis últimos suspiros, bajo una luz que ilumine lo que yo he perdido, que en mi mente no quedan ya ides ni mentiras, que manchan mi vida en todo lo que me he rendido.-

diumenge, 28 d’octubre del 2012

La luna en tus ojos

Bona tarda a tothom!! Que tal està sentant el canvi d'hora? Suposo que de collons!! Aquesta nit amb barraques de Girona pels qui havíem de matinar hem pogut dormir una horeta extra si vam fer una mica de bondat ahir a la nit!

En fi... m'agradaria recordar que, malgrat estigui cardant aquest fred, encara no arribem a l'hivern i, tot i que vagi penjant cosetes durant aquesta tardor, no serà fins a mitjans de desembre que segueixi penjant poemes del segon llibre ...vora el mar pel respecte de seguir juntament amb les estacions! Per tant avui us deixo amb un poema del primer llibre que no sé perquè, però m'ha vingut al cap avui i però això ja va fent números enrere i s'apropa el dia en què seguirem la línia dels poemes mentre s'allunyen amb la dansa que fan les onades per culpa dels teus ulls de lluna...


La luna en tus ojos


Te dejas llevar por las olas del mar,
por la presencia de esa luna,
por la danza que el aire
hace con tu pelo y con la espuma

Te dejas llevar, no sabes donde,
pero te dejas arrastrar por la incertidumbre,
por razones abstractas
o por simples coincidencias de la vida.

Te paras a pensar, no piensas en nada,
pues en nada es en lo que te escondes,
en el vacío de la oscuridad
sin luz, sin sol.

Con los ojos vendados, no puedes reaccionar,
tapan tus fosas nasales para no oler tu perfume,
tapan mi cabeza para no tener recuerdos
estoy en blanco, sin luz.

Me dejo llevar por inercia,
por los susurros del viento,
por el olor de tu pelo,
por la imagen de tus ojos.

Y todo es oscuro,
sin luz, sin cielo, sin sol,
una capa negra donde solo veo
la luna en tus ojos.

divendres, 26 d’octubre del 2012

Tu

Vet aquí! Avui m'agradaria acompanyar-vos en aquesta tarda de divendres, amb un dels primers poemes que vaig escriure i que es pot trobar dins el llibre de Històries passades. Aquí us el deixo! Bon divendres!!


Tu

Analitzo la situació,
veig fronteres que em sobrepassen,
barreres a l’horitzó;
sento que les hores passen.

Observo les onades del mar,
com ballen al compàs de la lluna,
veig el reflexa clar,
de la nit negra sobre les llises ones brunes.

Més a baix es reflecteixen les estrelles,
en llum de desigs i escalfor,
en el mar les més belles,
de marró i atzabeja és el seu color.

Dedueixo la lluna creixent,
y plena d’alegria,
s’agraeix el somrient,
dels seus llavis cada dia.

Cloc els ulls i els torno a obrir,
sembla que no interessi el que dic.

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Llamadas en el último bar

A tots ens ha passat que estem una nit de borratxera i acabem per agafar el mòbil a les tantes de la matinada per trucar a algú... i aleshores, fas l'última trucada. Hi han molts motius pels que fas la trucada, però el fet de fer-la i a aquelles hores, també fan que el receptor no en vulgui cap més, perquè les paraules volen sota els efectes de la veritat que proporciona la barreja d'un parell de glaçons i una mica de whisky a l'hora de tancar l'últim bar.

Llamadas en el último bar

"Los teléfonos deberían tener un alcoholímetro incorporado. Cuantas llamadas que se pierden a las tantas de la madrugada con el juego de contesta y cuelgo como un idiota. Todo eso ocurre cuando inundo el corazón en la barra del último bar, en el que el whisky va quemando tus recuerdos por la garganta para hacer volar tus imágenes por la cabeza y aparentar que todo fluye en esta vida para seguir sin tu recuerdo. Mientras eso ocurre, lo que verdaderamente fluye es el hielo del vaso derritiéndose lentamente hasta dejar la vergüenza olvidada en su interior, ahogada, sin la respiración aparente a la que me aferro para cerrar el bar que abrí, para observar el cielo, ver lo puta que es la luna vestida con ese traje de penumbra y soledad y, aún así, no avisarme que malgasto el tiempo pensando en que algún día contestarás a mis llamadas."

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Relax...

Bones a tots i a totes! Ahir volia renovar l'entrada del blog, però com estava caient el cel a les nostres espatlles, l'electricitat de molts habitatges (inclòs el meu) es va veure afectada per la por d'una enganxada! En fi, era per ahir, per les estones que sempre m'ha ajudat a calmar-me i a sentir-la a fons mentre m'estirava al llit. Avui una cançó totalment, per relaxar-se per fer-se una copeta de whisky i per qui vulgui fer-se una cigarreta o altres. Després de la tempesta sempre arriba la calma:

http://youtu.be/m2hQh0o0gkk

divendres, 19 d’octubre del 2012

Pluma y papel (Històries passades)

Be, avui continuarem amb uns versos que he trobat en el primer llibre de poemes, el de "Històries passades". Espero que us agradi i molt bon divendres!




Pluma y papel

Nubes negras cubren el cielo,
se ensanchan mis pupilas con la oscuridad.
Cierro los ojos para captar el momento
en el que el cielo rompa a llorar.

Sus lágrimas mojan la tierra,
un refugio o un tejado reflejan tu meta
para protegerte de la tremenda ira,
para huir a tu propia realidad.

Te sumerges en un mundo de pluma y papel,
las hojas esperan perder su blancura,
todo se reduce a redactar tu saber
que se basa en encadenar la locura.

Escribir, sin saber lo que uno escribe,
escupir lo que piensas en un papel.
Y plasmar cada uno de los instantes
que dejamos ayer...

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Partida perdida

Continuem amb l'espera dels versos de ... vora el mar que fins a finals de tardor (mitjans de desembre) no seguiré la seva publicació per motius de situació temporal dels poemes. D'aquesta manera, com vaig fent des de l'últim poema publicat (El teu nom vora el mar) aniré publicant cosetes relacionades amb el blog. Avui presentem un text que reflexiona els valors de guanyar o perdre, el seguir caminant amb la sensació de que el fred gèlid de l'hivern congela l'ànima:

Partida perdida

"Se perder, pero me gusta ganar. Recuerdo decirte esto mientras llenaba tu cielo de estrellas y arropar la luna con ese vestido tan insípido mientras me acurrucaba entre tus cabellos. La distancia que nos separa no se puede medir por las calles que entre medio hay, pero si que se puede percibir por ese vestido echo pedazos de noches nubladas y lunas divididas entre ambos, de velas que se encienden y luces que se apagan, de soles que me tiran en cara todas las noches que buscando una respuesta me las paso en vela, sentado junto a estrellas y constelaciones de cristal que son las únicas que supuran las heridas, las únicas que me dejan vacío de todo y lleno de nada."

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Poesia clandestina

Bona nit de pluja! Us vaig prometre un escrit per dissabte però no vaig poder i avui (ahir) diumenge tampoc per raons personals. Així que avui només us puc compensar amb uns versos molt importants, íntims i personals; que vaig escriure farà uns mesos.

" Esa noche me di cuenta que nos encontramos despidiéndonos"

No tenia ni títol, així que l'anomenarem d'aquesta manera:

Poesia clandestina


Malaguanyat amb les paraules,
quan miro al cel ple de tempesta.
Que de la primavera tot sorgeix
sota els paranys que la lluna amaga.

La nit és massa llarga com per dedicar-la als estels,
malgrat no em cansaria mai de mirar-los.
Sé que tot això ens pasa per ser uns desastres inconscients,
però la majoria de vegades em dedico a veure el temps passar.

Malgastar-lo, desaprofitar-lo, m'assec i te'n vas.
No sé pas si tot això arribarà a bon port;
entendràs perqué sóc tan tímid i les meves pors,
que t'hagi de donar això sense voler veure la teva reacció.

M'agrada la poesia, m'agrada escriure
i per mi escriure envers el que sento és el més fàcil.
No cal rima, no cal mètrica, perquè?
El que es tracta és expressar, fer sentir.

Només tu tindràs el poder de decidir
si contestar o que tot segueixi com ara.
Podem ignorar els sentiments, però no enganyar-los,
per això crec convenient que no te'ls amagui.

Desitjaria omplenar-te la casa de roses,
però no tinc suficient sang com per donar-te'n.
Prefereixo restar-la al cos deixant al marge l'espasa
y dedicar-me a conquistar el teu amor.

Per això despullaré la rosa dels pètals un a un,
per deixar-los tots dins la teva bústia.
Abans, però, jugaré amb les disjuncions;
provocades pels si o no del verb estimar.

divendres, 12 d’octubre del 2012

El derecho al delirio (Eduardo Galeano)

Avui l'entrada serà breu ja que per mi no és pas festa! Toca treballar i per molt que no toqués tampoc celebraria la matança que va haver-hi fa uns anyets (segles). En fi, al treballar us deixo un video i demà prometo deixar algun escrit o quelcom d'algú! Bon pont a tothom!!!

https://youtu.be/a_tW9WJUVdw

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Espera

Bé, avui continuarem amb textos escrits en situacions particulars de la meva vida. El que presentem a continuació és un debat pel què fa a esperar o no esperar un temps determinat. A vegades és difícil que el pas del temps no refredi o congeli tot allò que abans hi havia, en fi, aquí us el deixo:

Espera

"Camino hacia casa. El cigarro va consumiéndose lentamente y el humo dibuja una fina capa protectora a mi alrededor. Todo se calma, todo se palpa en este sendero hogareño y rural en el que la luna ilumina bajo una tela de estrellas apagadas por las nubes grises, muy probablemente por la tormenta que acecha en el horizonte. Con miedo de perder este presente o, mejor dicho, esperando a que el pasado
vuelva a ser presente; me refugio en una habitación rodeada de paredes insípidas, inertes, incoloras y frías, acurrucándome en las estrellas fugaces que con su haz de luz calientan el alma que se encuentra lejos de un cuerpo dominado por cerrojos. No sé si tendré o dispondré del tiempo para esperarte, pero perdido en esta disyunción solo me queda una respuesta a esta pregunta; no voy a seguir esperándote, simplemente congelaré el tiempo."


dilluns, 8 d’octubre del 2012

Tu ets la nit


Be, continuem amb la publicació de cosetes externes al llibre de poemes ... vora el mar; ja que fem temps al pas de l'equinocci.

Avui però no presentarem cap escrit personal ni poema, sinó un poema espectacular de György Jánosházy, Tu ets la nit:



Dels llavis teus s’envola el vent nocturn,
el llac m’envolta amb la suau i negra,
misteriosa claror dels teus ulls;
els flocs dels teus cabells, el núvol fosc.

 
La teva falda fa remor de fulles,
el dring fervent i manyac de campànules
que es deixondeixen és la teva veu,
les aigües xiuxiuegen el teu nom.

 
Vinclant-se sobre arbustos desesmats
la lluna de tardor pren el teu rostre,
la teva ànima encén un mar d’estels:

 
ets en la nit pertot al meu voltant,
tu mateixa ets la nit, i sóc feliç
d’adormir-me en la calma dels teus braços.

dissabte, 6 d’octubre del 2012

Recuerdos

La secció d'avui és corresponent a nostàlgia, rancor, absències i soletat d'una persona a qui estimes. Tot seguit:

Recuerdos

Mirando hacía atrás puedo enterrar miles de recuerdos, para sacarlos a la luz cuando me de la gana. El problema viene dado cuando la única luz que los ilumina se encuentra de celadora en la puerta de esa caja de memorias, en esa caja en la que muchos la llaman testa.
Y en la oscuridad del habitáculo en el que se aposentan los recuerdos, voy llenando las paredes con el vestido de la noche, pero la luna, con toda situación explicada; siente vergüenza al mostrarse, ya que es en las noches más opacas, en las noches en la que la penumbra predomina en las paredes junto con la humedad y el frío de setiembre; cuando la luz de las estrellas hacen compañía al viajero oscuro de la noche. Puede que sea la luz de tu recuerdo, puede que sea la luz de mi soledad.

dijous, 4 d’octubre del 2012

Horizontes

Bé, com us havia dit, la secció del llibre que conté la tardor és curta ja que el vaig començar a escriure a finals de desembre. D'aquesta manera, farem una paradeta de ... vora el mar fins que quedin pocs dies per l'ocàs d'hivern i així deixar que tot flueixi al seu ritme. Ho faig d'aquesta manera perquè sinó els poemes perden la gràcia i el sentit metafòric de joc entre les estacions i les transcicions d'aquestes!

Tot i així no deixaré de penjar cosetes, poemes que no tinc en cap llibre, escrits, alguna que altra presentació dels altres llibres, propaganda d'altres coses que realitzo i tot plegat. Aquí va la primera; petits escrits d'autoajuda o  autodesfogament.

Aquí en ve un:

Horizontes

Sueños, carreteras, líneas continuas que se pierden en la dispersión de los sentidos. El aire que corre por mis anhelos se retuerce entre los retales que sangran por culpa de unos cristales rotos; una vida resquebrajada por culpa de los golpes y el curso del tiempo. El reloj de arena consume los gramos que pesa el alma, los granos se escurren entre mis manos sin dar paso a un destino incierto, conduciendo mi vida a un horizonte que, aunque parezca distante y lo cubra la niebla, no es más que una línea lejana que se ve al final del camino.

dimarts, 2 d’octubre del 2012

El teu nom vora el mar...

El teu nom vora el mar...

El teu nom,
qui pogués recordar el teu nom
escrit a les rajoles d'aquest paratge,
tant sorrenc i tan humit.

Romana amb certa inestabilitat,
com el batec del meu cor,
que amb molta certesa s'accelera
i es relaxa quan les onades s'apropen.

Aquestes, amb l'escuma,
deixen enrere les ombres que escric
i, amb un pols tremolós,
tornava a escriure el teu nom.

La sorra cau lentament entre els dits,
transcorre amb calma com el temps,
en què per nosaltres els segons eren eterns
amb el silenci dels nostres llavis.

Esperant una resposta,
esperant que com les onades
s'empassessin tot l'orgull;
per tornar a tirar endavant.
-
De fons em contempla el sol,
deu pensar, que fa cada alba venint aquí,
amb la mirada perduda,
plorant sense sentit.

La lluna m'acomoda,
el sol em fa patir,
xiuxiuarien els meus llavis
quan el veig sortir pel fons.

Tanta brillantor, tanta fermesa,
els meus llavis són com la platja,
secs i plens de sorra, esperant ser mullats,
esperant que les onades esborrin el teu gust.
-
Se'm fa difícil pensar,
quan torno a escriure el teu nom,
que faig aquí a la platja,
contemplant com surt el sol.

I em perdo en el teu nom,
escrit en cada cop,
que la lluna agafa l'aire,
per esborrar-te altra cop.

És doncs el matí,
qui amb un vestit es posa el teu nom,
el sol es reflexa a l'aigua,
els teus ulls són la raó,

de perquè la meva mà t'escriu,
arrossegant-se pel passat,
a la platja d'aquest paisatge,
tan bonic i contaminat.

I són imatges que es dibuixen,
sobre el mar blau i clar,
els arbres són la dansa,
que els teus cabells fan ballar.

I allà torna, ve una onada,
carregada de rancor,
la nostàlgia agafa força,
quan torna a esborrar el teu nom.

Així resto les hores,
així passen els anys,
donant voltes i voltes,
sense poder-te atrapar.

... és cada segon, cada instant,


cada cop que escric a la sorra

el teu nom vora el mar...